Tips voor het optimaliseren van je website

Tips voor het optimaliseren van je website

Tips voor het optimaliseren van je website

Het is natuurlijk erg leuk en spannend om een eigen website te beheren. Het doel van het opzetten van een website is het verkrijgen van bezoekers en uiteindelijk conversies. Hiervoor zal je als eerste getoond moeten worden in de zoekresultaten van Google. Maar voor de website daadwerkelijk getoond zal worden in de zoekresultaten van Google zal je flink wat tijd en energie in het optimaliseren moeten steken. Maar waar moet je beginnen? In dit artikel helpen we je op weg zodat jij de juiste stappen kan zetten.

Waardes/Autoriteit

Google beoordeelt websites onder andere door te kijken naar de waardes van een website. Er zijn erg veel verschillende waardes die gemeten kunnen worden. Hierbij kan je denken aan DA/PA, Trust flow/Citation flow, DR en UR. Al deze waardes wil je het liefst zo hoog mogelijk laten worden. Waarbij de Trust flow en Citation flow mooi in balans moeten zijn. Dit wordt ook wel autoriteit genoemd. Om dit extra te pushen kan je starten met linkbuilding, hiermee verzorg je verwijzingen van autoritaire websites naar jouw website om zo de autoriteit van jouw website te verhogen. Linkbuilding uitbesteden behoort tot de mogelijkheden.

Techniek

Het is tevens erg belangrijk dat je website technisch goed in elkaar zit. Redirects, canonicals, page speed en ander aspecten kunnen allemaal worden geoptimaliseerd om zo alles uit een website te halen. Onder andere deze aspecten worden ook meegerekend in de beoordeling van Google.

Content

De content op een website valt bijna altijd wel te optimaliseren. Zoekvolumes veranderen en de vraag naar een product verandert ook. Hierdoor zal je regelmatig de content moeten aanpassen en zoekwoorden moeten toevoegen om zo vindbaar te blijven voor potentiële bezoekers. Bij het optimaliseren let je dus op zoekwoorden met een hoog zoekvolume, maar ook op zoekwoorden met een hoge CTR. Daarnaast is het ook van belang om op de juiste manier gebruik te maken van Headers. De H1 bevat het belangrijkste zoekwoord van de pagina.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *