Waarom is het onderhouden van je WordPress website belangrijk

Waarom is het onderhouden van je WordPress website belangrijk

Voor veel leken is het niet duidelijk dat het belangrijk is om je WordPress website goed te onderhouden, ook al gaat het om een simpele hobby website. Je wil natuurlijk dat je website zonder problemen in de lucht blijft, maar helaas is dat niet altijd het geval als je de plugins niet up-to-date houdt en niks aan onderhoud doet. Dagelijks worden en duizenden WordPress websites gehackt, maar gelukkig is het mogelijk om dit te voorkomen. In dit artikel leggen we je haarfijn uit waarom het belangrijk is om je WordPress website goed te onderhouden.

Schone en veilige website

WordPress is een CMS (Content Management Systeem) op basis van een open source systeem en dat houdt in dat ontwikkelaars non-stop bezig zijn met het verbeteren en onderhouden van het bepaalde mogelijkheden en plugins die er in het WordPress systeem aanwezig zijn. Omdat het niet up-to-date houden van je website en plugins zeer schadelijk kan zijn, is het van groot belang om ervoor te zorgen dat je website altijd up-to-date is. Doe je dit niet, dan zal je website na verloop van tijd veel trager worden en wordt de kans groter dat je problemen gaat krijgen met spam, malware en een potentiële hack. WordPress laten onderhouden is dus zeker een vereiste.

Betere vindbaarheid in Google

Een schone en snelle website die volledig up-to-date is zal ook eenvoudiger scoren in Google en dit kan dus van groot belang zijn voor je website. Als het verdienmodel van de website gebaseerd is op het aantal bezoekers dat je website trekt, dan is een goed onderhouden WordPress website dus een absolute must. Ben je nou zelf niet in staat om je website te onderhouden, kies er dan voor om een specialist op dit gebied in te schakelen. Een WordPress onderhoudspakket hoeft niet erg prijzig te zijn, ondanks dat het dus van essentieel belang is voor website eigenaren om dit te laten uitvoeren. Het laten onthacken van een website kost vaak veel meer dan het laten onderhouden van de website. Voorkomen is beter dan genezen dus we raden je aan om een WordPress specialist in te schakelen om dit uit handen te nemen.

social position

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *