Online marketing: de do’s en don’ts

online marketing

Online marketing: de do’s en don’ts

Een goede online marketing is van essentieel belang voor de vindbaarheid van jouw website. Als ondernemer wil je er alles aan doen om je bedrijf te laten groeien. Waar het voorheen voldoende was om te vertrouwen op mond-tot-mondreclame en het versturen van enkele folder, werkt dit tegenwoordig niet meer afdoende. Met de komst van de digitale wereld is er een hoop veranderd. Mensen zoeken naar diensten en producten via zoekmachines. De concurrentie is moordend. Een simpele timmerman kan vaak niet zo gemakkelijk bovenaan de zoekresultaten verschijnen. Daar is het aanbod simpelweg te groot voor. De ervaring leert ons ook dat mensen doorgaans niet verder scrollen dan de eerste pagina met zoekresultaten. Als jouw bedrijf hier niet in vernoemd wordt is de kans klein dat je gevonden wordt door potentiële klanten. Online marketing is een vak apart. Dat begrijpen we ondertussen. In dit artikel geven we je de do’s en de don’ts als je besluit om de digitale reclamewereld te trotseren.

Do’s

Online marketing is ontzettend belangrijk als je een groei in het klantenbestand wilt waarnemen. Maar wat moet je doen om de online marketing tot een succes te maken?

 • Schakel een professional in om de online marketing te verzorgen. Als ondernemer heb je vaak weinig verstand van de wereld buiten jouw vakgebied. Bovendien heb je ook nog eens zeer weinig tijd om jouw kennis te vergroten op dit gebied. Wat doe je dan? Een professional inschakelen natuurlijk. De vakmensen van Totaal Online Marketing kunnen jou helpen bij het verzorgen van de marketing in de digitale wereld. Zo houd je tijd over om in je eigen bedrijf te stoppen en weet je zeker dat de marketing op de juiste manier wordt aangepakt.
 • Een budget opstellen voor het regelen van de online marketing. Online marketing is niet gratis, het bouwen van een website ook niet. Om groei door te maken is het belangrijk dat je geld investeert in het bedrijf. Dit weet iedere ondernemer. Het is dan ook belangrijk om rekening te houden met een specifiek budget voor jouw marketingcampagne. Vraag meerdere offertes op bij verschillende marketeers en vergelijk het aanbod met elkaar. Ga hierbij niet alleen af op de prijs, maar ook op de ervaring. Je kunt ervoor kiezen om recensies van andere klanten te lezen. Zo krijg je een goed idee van het klantencontact en de werkzaamheden van het marketingbedrijf.
 • Het de tijd gunnen: Rome was ook niet in één dag gebouwd, verwacht dan ook niet direct spectaculaire resultaten na het inschakelen van een marketeer. Het heeft tijd nodig om de code van Google te kraken. Gun jezelf deze tijd ook. Geduld loont uiteindelijk.

Don’ts

Wat moet je juist niet doen als je aan de slag gaat met online marketing? Eigenlijk is er maar één ding wat je moet onthouden: denk er niet te gemakkelijk over. Veel ondernemers maken een grote fout door te denken dat het gemakkelijk is om de online marketing te verzorgen. Zij nemen deze klus direct op zich en komen er later achter dat het niet zo’n gemakkelijk kunstje is. Vakmensen doen er jaren over om voldoende kennis te vergaren over dit onderwerp en zelfs dan is het lastig om de juiste methodes uit te stippelen. Vaak ben je zelf heel veel tijd, energie en geld kwijt aan een campagne die niks uithaalt. Schroom je dan ook niet en stap direct naar een professional. Op de lange termijn zal je ons dankbaar zijn!

Share this post

Comments (2)

 • ecommerce

  Wow, superb weblog structure! How lengthy have you ever been blogging for?
  you make running a blog glance easy. The total glance of your site
  is great, as neatly as the content material!
  You can see similar here dobry sklep

  april 15, 2024 at 7:17 pm
 • código binance

  Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?

  mei 10, 2024 at 3:43 pm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *