Een effectief design voor direct mail

Aandacht-sturen

Een effectief design voor direct mail

Naast online marketing, kan offline marketing ook heel lucratief zijn. Door alle digitale ontwikkelingen wordt deze laatste marketingvorm vaak over het hoofd gezien. Zonde, zeker als je bedenkt dat je bepaalde vormen, zoals direct mail, heel succesvol kunt inzetten.

Maar wil je met jouw mailing succes boeken, dan zul je er onder andere voor moeten zorgen dat het design goed is. Daarover geven je in dit blogartikel een aantal tips. Overigens is het goed om te weten dat er bedrijven zijn die je kunnen helpen bij het vormgeven, drukken en versturen van je mailing. Het grote voordeel daarvan is dat dergelijke bedrijven door hun volume vaak tegen voordelige tarieven kunnen leveren en veel kennis ins huis hebben over hoe ze een goede mailing moeten opzetten.

Gebruik de juiste kleuren

Op kleurgebruik gaat het nogal eens mis. Denk hierbij aan een donkere achtergrond met blauwe letters die daardoor nauwelijks leesbaar zijn. Ook kan teveel kleurgebruik je mailing zo druk maken dat mensen minder aandacht hebben voor de inhoud van je boodschap.

De aandacht van je lezers sturen

Wanneer je de kans zo groot mogelijk wilt maken dat je lezers het belangrijkste gedeelte van je boodschap lezen, kun je de aandacht van hen op bepaalde manieren sturen. Een van die manieren is door gebruik te maken van foto’s waarop iemand naar het belangrijkste gedeelte van je boodschap wijst (bijvoorbeeld het aanvragen van een offerte).

Andere manieren waarop je de aandacht kunt sturen, is door gebruik te maken van pijlen die naar een telefoonnummer wijzen waarvan je wilt dat je lezers dat nummer gaan bellen.

aandacht lezers mail

Andere tips

Naast het design moet de tekst in je direct mailing ook de aandacht trekken. Daarom is het belangrijk dat je bij het schrijven van de tekst twee aandachtspunten in je achterhoofd houdt.

1.De titel moet de inhoud van je mailing verkopen

Al dan niet ondersteund met grafische elementen, moet de titel van je mailing de inhoud verkopen. Dat betekent dus dat iemand moet worden getriggerd door de titel en daarom nieuwsgierig wordt naar de rest van de boodschap die eronder staat. Maar wat is een goede titel?

Je kunt hier verschillende technieken voor inzetten, bijvoorbeeld door op een actueel thema in te spelen. Stel dat je een consultant voor de AVG (privacywetgeving) bent. In dat geval kun je denken aan: AVG stress? Dit is de oplossing! Reken maar dat ondernemers die met hun handen in het haar zitten om aan de AVG te voldoen je boodschap willen lezen!

2.De inhoud moet je aanbod verkopen

Wanneer iemand door je titel is getriggerd om verder te lezen, is het volgende doel om de inhoud te verkopen. Dat kun je doen door de toegevoegde waarde van jouw product of dienst te onderstrepen. Kortom, benoem welk voordeel jouw gebruiker krijgt als hij jouw product of dienst afneemt. Een voorbeeld hiervan is: Nooit meer een lekke band tijdens fietstochten met de anti lek banden van…

Als je de tips uit dit artikel op je mailing toepast, dan wordt de kans op een goede respons een stuk groter. Wil je toch meer hulp bij het maken en versturen van jouw direct mail? Kijk dan eens op de website van Mail Succes: www.mail-succes.nl.

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.