De meest gemaakte fouten in online marketing

Online marketing

De meest gemaakte fouten in online marketing

Online marketing is de manier om beter zichtbaar te worden op populaire zoekmachines. Het is niet zo gek dat dit fenomeen extreem populair is: het werkt ook gewoon echt. Vrijwel iedereen in Nederland maakt zich wel eens schuldig aan het ‘googlen’ van bepaalde diensten en producten. Waarom zou jij, als modern ondernemer, dan ook de kans laten schieten om ook deze doelgroep aan te spreken? Ondanks dat er veel gesproken wordt over online marketing en je vrijwel overal tips tegenkomt, zien we ook nog heel veel fouten bij beginnende ondernemers. Fouten die vrijwel altijd onbewust gemaakt worden. Hierdoor blijft het effect uit en laten ze de kans liggen om meer bezoekers en daardoor meer klanten binnen te halen. In dit artikel lees je alles over de meest gemaakte fouten in online marketing én hoe het wel moet.

1.         Enkel updates plaatsen als jou dat uitkomt

Als ondernemer heb je het natuurlijk ontzettend druk en dat resulteert vaak in even snel online gas geven en dan weer maanden niet. Hierdoor sluipen er al snel foutjes in je systemen en lijkt je website wat weg te zakken qua kwaliteitsscore.

Hoe moet het dan wel?

Maak ruimte in je drukke agenda om wekelijks wat aandacht te besteden aan je online marketing. Maak bijvoorbeeld gebruik van een blog en deel elke week een anekdote over je werkzaamheden. Alles om populaire zoekmachines duidelijk te maken dat jouw website zeer toegankelijk is.

2.         Verkeerd adverteren

Natuurlijk kiezen we graag voor een kant-en-klare optie als het gaat om klanten werven. Adverteren via Google Adwords is bijvoorbeeld iets wat veel ondernemers gebruiken. Vaak maken zij de onbewuste fout om op de verkeerde zoektermen te adverteren en betalen daardoor de hoofdprijs, terwijl het resultaat uitblijft.

Hoe moet het dan wel?

Zorg dat je eerst informatie over Google Adwords adverteren opzoekt. Het is allereerst belangrijk dat je adverteert op zoektermen die passen bij jouw website. Als jij als advocatenkantoor wilt adverteren op ‘kinderdagopvang Amsterdam”, zal Google hier enorm veel geld voor vragen. Dit doet deze slimme zoekmachine om hun kwaliteit te waarborgen. Vind je het lastig om met de juiste zoektermen op de proppen te komen? Kies er dan voor om dit een keer goed te laten door iemand die er verstand van heeft. Dat loont altijd.

3.         Voor een aantrekkelijk design gaan

Natuurlijk is het belangrijk dat jouw website er aantrekkelijk uitzien, maar veel mensen maken de fout om alleen voor ‘mooi’ te gaan en niet voor doeltreffend. 

Hoe moet het dan wel?

Stop niet teveel tijd in het creëren van een uniek en prachtig design. Kies voor dat wat werkt. Vraag eventueel iemand die verstand heeft van marketing om advies en een oordeel. Zo weet je precies wat je beter aan kunt passen en wat misschien in een andere setting beter werkt.

4.         Verkeerd gebruik van SEO

Als ondernemer ben je vast bekend met termen als: ‘SEO’, ‘zoekmachine optimalisatie’ en ‘linkbuilding. Al deze technieken kunnen jouw website helpen om hoger in Google te komen. Zoekmachine optimalisatie loont enorm, maar wordt vaak verkeerd uitgevoerd.

Hoe moet het dan wel?  

Zorg dat je zelf al enorm veel aandacht besteedt aan het schrijven van verschillende webteksten. Dit kun je gemakkelijk zelf doen en het loont enorm. Zorg dat je teksten gemiddeld 300 worden per stuk bevatten en schrijf enkel unieke content. Ook het gebruik van foto’s en kopjes kunnen bijdragen aan een hogere kwaliteitsscore. Heb je hier echt geen kaas van gegeten? Vraag dan advies aan iemand met verstand van online marketing en SEO. Dat betaalt zich altijd terug.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *