CRM inzetten? Dit is je potentie

CRM inzetten? Dit is je potentie

Relatiebeheer, ofwel Customer Relations Management (CRM) is de kurk waarop de meeste bedrijven drijven. Als je er niet in slaagt om voldoende klanten en leveranciers aan je te binden gaat het vroeg of laat fout met je bedrijfsvoering. Bij kleine en beginnende bedrijven wordt vaak gewerkt met briefjes of Excel sheets om het verloop van de contacten bij te houden. Dat is erg arbeidsintensief, want de informatie wordt op verschillende plekken bijgehouden en kan niet altijd worden teruggevonden. Bij CRM van AFAS is daar geen sprake van. Alle contacten en afspraken worden op één toegankelijke plek bijgehouden.

Welke informatie staat in CRM software?

Je mag er vanuit gaan dat alle informatie die te maken heeft met de relaties van je bedrijf wordt bijgehouden in een CRM systeem. Het gaat dus niet alleen om potentiële en bestaande klanten, maar ook om leveranciers en zelfs je eigen werknemers, die in het systeem staan. Op die manier kunnen alle contacten op een heldere manier worden bijgehouden. Een CRM systeem kan alerts geven als het nodig is om relaties te benaderen. Als je een CRM-systeem gekoppeld hebt aan andere systemen in je bedrijf kan er nog meer informatie door het systeem worden verstrekt.

Standalone of geïntegreerd?

Het is bij software vaak zo, dat die wordt ontwikkeld om een probleem op te lossen. Daarbij wordt dusdanig gefocust op het probleem, dat secundaire factoren soms over het hoofd worden gezien. Dit kan best leiden tot hele goede softwarepakketten. Als er wordt gekozen voor een pakket voor relatiebeheer, waarmee niets anders kan worden gedaan, heet dat een best of breed pakket. De systemen die gekoppeld zijn aan alle andere relevante software in het bedrijf heten ERP-systemen. Deze verstrekken meer en betere informatie, maar het implementeren van deze systemen is erg ingrijpend voor de organisatie.

Welk CRM-systeem kies je?

Als het doel van een CRM-systeem is om snel orde te scheppen in de dossiers van de relaties, tijd te besparen en meer inzicht te krijgen in de inspanningen van de verkoopafdeling is een best of breed systeem een goede keuze. Dit wordt vaak door kleinere organisaties gedaan. De prestaties van een ERP-systeem zijn echter beter. Want dat garandeert goede relaties met alle klanten en zorgt ervoor dat in het gehele bedrijf duidelijk is wat de status is van de contacten met een relatie.

social position

Share this post

Comments (9)

 • Tavares Borer

  Thank you for breaking this down, it’s been incredibly helpful.

  februari 21, 2024 at 3:11 am
 • CivanHat

  Сериал про космос – сериал звездные врата

  februari 22, 2024 at 9:14 pm
 • Peterwak februari 23, 2024 at 8:39 am
 • Lamamop

  I want to show you one exclusive program called (BTC PROFIT SEARCH AND MINING PHRASES), which can make you a rich man!

  This program searches for Bitcoin wallets with a balance, and tries to find a secret phrase for them to get full access to the lost wallet!

  Run the program and wait, and in order to increase your chances, install the program on all computers available to you, at work, with your friends, with your relatives, you can also ask your classmates to use the program, so your chances will increase tenfold!
  Remember the more computers you use, the higher your chances of getting the treasure!

  DOWNLOAD FOR FREE

  Telegram:
  https://t.me/btc_profit_search

  februari 25, 2024 at 8:39 am
 • Sheldon Larkin

  I consistently learn from your articles.

  maart 3, 2024 at 11:16 pm
 • Emmie Dach

  Your posts always offer such valuable perspectives.

  april 8, 2024 at 5:04 pm
 • sklep online

  Wow, amazing weblog format! How long have you ever
  been blogging for? you make running a blog glance easy. The total look of
  your site is magnificent, as well as the content material!

  You can see similar here ecommerce

  april 16, 2024 at 1:26 am
 • prednisone prescription cost april 16, 2024 at 3:35 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *