Lastig om een gezonde lunch voor te bereiden?

Lastig om een gezonde lunch voor te bereiden

Lastig om een gezonde lunch voor te bereiden?

Veel mensen zeggen dat het lastig is een gezonde lunch voor te bereiden voor op het werk of op school. Haast en beperkte versheid zijn hiervoor het meest genoemde excuus, maar dat is helemaal niet nodig. Je kunt namelijk snel een eenvoudig een gezonde lunch voorbereiden én fatsoenlijk en vers meekrijgen. Hoe? Dat lees je in deze blog. 

Wees voorbereid

Vaak zit het ‘m helemaal niet in tijdsgebrek, maar een gebrek aan planning en voorbereiding. Als je alle juiste producten en ingrediënten in huis hebt is het halve werk al gedaan. Sommige dingen kun je de avond voor je werkdag al voorbereiden en terug in de koelkast zetten. Zorg ook dat je het jezelf niet te moeilijk maakt, ga voor iets gezonds dat ook makkelijk te bereiden is. Als je daar eenmaal aan gewend bent en het in je systeem zit kun je zelf steeds een stapje meer doen. 

Hang er doelen aan

Als je merkt dat je het lastig vindt om een goede lunch voor te bereiden, of dat je het vaak vergeet is het goed er een concreet doel of een concrete voorwaarde aan te hangen. Ben je bijvoorbeeld bezig met een gezondere leefstijl? Dan weet je dat gezond eten daar ook bij hoort, bereken daarom wat het je oplevert als je een gezonde lunch meeneemt. Wat hierbij goed helpt is om het samen met iemand te doen, met bijvoorbeeld je partner, een collega of een huisgenoot. Dan kun je elkaar stimuleren om het te doen en te blijven doen. Je kunt er zelfs een wedstrijdelement aanhangen als je competitief bent ingesteld. 

Zoek een makkelijke en functionele manier om het mee te nemen

Als je het allemaal hebt voorbereid en klaargemaakt komt nog de laatste beslissende stap, hoe krijg je het mee naar je werk of naar school? Dit verschilt natuurlijk per lunchgerecht dat je meeneemt, maar een lunchpot is voor bijna alle gerechten wel geschikt. Er zitten vaak namelijk meerdere compartimenten in, waarin je dus producten gescheiden van elkaar mee kunt nemen. 

Extra motivatie nodig?

Denk je dat je toch nog een extra zetje nodig hebt? Ga dan voor een gepersonaliseerde lunchpot met een foto of tekst erop. Dit ziet er leuk uit, maar kan je ook helpen in je motivatie. Zet er bijvoorbeeld een aanmoedigende tekst op of een foto van een dierbare. Dan leg je jezelf net die extra druk op die nodig is om je aan je gezonde lunchschema te houden.

social position

Share this post

Comments (9)

 • ecommerce

  Wow, fantastic blog structure! How long have you been blogging for?
  you make running a blog look easy. The total glance of your website is magnificent, as smartly
  as the content! You can see similar here ecommerce

  april 16, 2024 at 1:29 am
 • binance

  Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me.

  mei 20, 2024 at 4:46 pm
 • StephenAlmon

  mexico drug stores pharmacies: online mexican pharmacy – reputable mexican pharmacies online

  juni 29, 2024 at 12:33 pm
 • DonaldStare

  purple pharmacy mexico price list
  http://cmqpharma.com/# mexican online pharmacies prescription drugs
  mexican drugstore online

  juni 29, 2024 at 1:32 pm
 • porno ya bilenge juli 8, 2024 at 7:50 am
 • Referal Binance

  Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me.

  juli 14, 2024 at 10:25 am
 • priscilla

  Fume Vapes combines style and substance, offering sleek designs and a diverse selection of flavors that promise a satisfying vaping experience, perfect for users seeking both elegance and performance.

  juli 16, 2024 at 7:35 am
 • Cod Binance

  Thank you for your sharing. I am worried that I lack creative ideas. It is your article that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me?

  juli 18, 2024 at 7:42 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *