Hoe zorg jij ervoor dat je veilig kan internetten?

Hoe zorg jij ervoor dat je veilig kan internetten

Hoe zorg jij ervoor dat je veilig kan internetten?

Veilig online internetten, Hoe kun je Internet veilig gebruiken? In de eerste plaats moet je natuurlijk alleen sites bezoeken die ook veilig zijn. Het punt is vaak dat dit niet altijd kan. Het is daarom goed om een virusscanner te gebruiken. Zo weet je zeker dat er geen gekke bestanden worden gedownload op de computer of smartphone. Klik ook niet op banners en reclame van producten die je niet nodig hebt. Het is goed om hier slim mee om te gaan.

Downloaden van bestanden

Wanneer je bestanden gaat downloaden op de computer is het belangrijk om het alleen van een betrouwbare bron te doen. Ga niet iets downloaden van een onbekende site. Laat de virusscanner de bestanden ook nakijken en controleren. Het is zo mogelijk om de verkeerde bestanden niet op de computer te krijgen. Het is prettig om zo je pc goed te beschermen. Voordat je het weet download je een malware of spyware programma. Anderen kijken dan met je mee en ook is het zo dat anderen toegang tot jouw bestanden krijgen. Voorkom dit. Het is belangrijk om ook regelmatig de computer te scannen op verkeerde bestanden. Het zal je helpen om ransomware te voorkomen.

Wat is ransomware?

Steeds meer bedrijven en particulieren worden gegijzeld door ransomware software. Hiermee wordt de computer geblokkeerd. Pas na een betaling wordt de blokkade opgeheven. Het is natuurlijk niet prettig om hier last van te hebben. Voorkomen is beter dan genezen natuurlijk.

Bescherm je privacy en gegeven

Door gebruik te maken van een firewall en een virusscanner is het mogelijk om je gegevens en computer goed te beschermen. Het is natuurlijk vervelend als iemand anders er met je bankgegevens of informatie vandoor gaat. Zorg ervoor dat dit niet gebeurt. Het is beter om te voorkomen dan te genezen, zoals we net al aangegeven. Investeer daarom in een goede bescherming van de computer en je persoonlijke gegevens. Het is de basis om volop gebruik te maken en te genieten van je eigen computer.

Een sterk netwerk

Kies voor een sterk netwerk. Het maakt het mogelijk om ook thuis te werken bijvoorbeeld. Door een netwerk te kiezen wat sterk beveiligd is, is het mogelijk om problemen te voorkomen. We weten zeker, dat ook jij hier volop gebruik van kunt maken. Zeker als je een eigen zaak hebt of een baan waarbij je ook thuis mag werken. Het is voor het netwerk belangrijk dat je dan op een veilige en goede pc werkt. De zwakste schakel in het geheel is bepalend voor de sterkte van het hele netwerk. Een bedrijf of organisatie zal daarom vaak zelf een computer of laptop aanbieden om thuis mee te werken. Op de computer waar ook de kinderen spelen en het internet gebruiken kunnen tal van verkeerde bestanden gedownload zijn. De beste manier om hier gebruik van te maken is dus een laptop of computer van de zaak. Uiteraard zal hier ook een goede virusscanner en firewall zitten. Het is de basis voor veiligheid online.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *