Hoe zorg je ervoor dat jouw pagina wel gaat ranken in zoekmachines?

Hoe zorg je ervoor dat jouw pagina wel gaat ranken in zoekmachines?

Als webshop eigenaar kan het enorm frustrerend zijn als een belangrijke pagina op jouw website maar niet wilt ranken. De concurrentie is enorm en er is dus een hoop werk aan de winkel om ervoor te zorgen dat jouw pagina wel gezien wordt. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat bepaalde pagina’s op jouw webshop wel gaan ranken in zoekmachines? Nou, we geven je graag een aantal tips waar je allemaal naar kunt kijken of jouw pagina op de juiste manier geoptimaliseerd is. 

Content 

Heb je al content op de pagina staan? Niet? Nou, dan is dat het eerste wat je moet doen. Zonder content kunnen zoekmachines ook niet goed begrijpen waar een pagina nou eigenlijk over gaat. Voordat je los gaat met schrijven, zijn er wel een aantal dingen waar je nog even rekening mee moet houden. Ten eerste is het belangrijk om te bepalen wie jouw doelgroep is. Als je weet voor wie je schrijft, weet je ook wat je moet schrijven. Als je jouw doelgroep bepaald hebt, dan kun je aan de slag gaan met een zoekwoordonderzoek. Middels welke zoekwoorden zoekt jouw doelgroep naar informatie omtrent hun probleem? Handige tip: focus je eerst op longtail keywords. Dus zoekwoorden die uit meer dan 2 woorden bestaan. Het is namelijk al iets makkelijker om te ranken op ‘rode lange jurk’ dan op ‘jurk’, omdat je op het zoekwoord ‘jurk’ te maken hebt met grote spelers waar jij het als webshop eigenaar het, zeker op het begin, niet van zal gaan winnen. Doelgroep bepaald en zoekwoorden onderzoek gedaan? Dan kun je gaan beginnen met schrijven. 

Hoe schrijf je goede content? 

Heb je moeite met het schrijven van goede SEO content? Het hoeft echt niet lastig te zijn. Op basis van jouw zoekwoordonderzoek kun je waarschijnlijk al een aantal tussenkopjes (H2’s) bedenken. Zorg ervoor dat je de belangrijke zoekwoorden benoemd in je tussentitels. Hierdoor help je zoekmachines jouw pagina beter begrijpen. Stel dat je een tekst gaat schrijven over ‘rode lange jurken’, dan kun je de pagina als volgt indelen: – Rode lange jurk 

– Rode lange jurken voor bijzondere gelegenheden 

– Super kwaliteit rode lange jurken 

– Rode lange jurk kopen? 

Het zijn gewoon een aantal voorbeelden hoe je jouw tekst kunt opdelen. We krijgen ook vaak de vraag hoe lang een tekst moet zijn. Daar is niet echt een regel voor. Bekijk de content van de top 5 concurrenten op dat zoekwoord. Hebben zij een pagina met 400 woorden? Schrijf er dan zelf 500. Hebben zij 600 woorden op een pagina staan? Dan schrijf jij er 700.

Wat je nog meer kunt doen.. 

Als de content eenmaal staat dan zijn er natuurlijk nog een aantal andere stappen die je kunt ondernemen om ervoor te zorgen dat de pagina beter gaat ranken. Zo kun je bijvoorbeeld gaan linkbuilden om de autoriteit te verhogen en kun je ook kijken naar technische aspecten zoals pagespeed bijvoorbeeld. Zegt dit je allemaal niets? Dan kun je altijd nog de hulp van een online marketingbureau inschakelen. Zij nemen jouw webshop onder de loep en kijken waar voor jou mogelijkheden liggen om beter te gaan ranken. 

Succes! 

We wensen jou veel succes bij het optimaliseren van jouw website of webshop en hopen dat je iets gehad hebt aan onze tips.

social position

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *