Hoe kun je stickers inzetten voor je huisstijl? Drie tips

stickers inzetten voor je huisstijl

Hoe kun je stickers inzetten voor je huisstijl? Drie tips

Een goede huisstijl versterkt je identiteit. Vandaar dat je in je huisstijl vast legt hoe je bedrijf of organisatie naar buiten toe gepresenteerd moet worden. Dit geldt voor alle visuele uitingen. Je kunt echter ook vastleggen hoe je wilt dat klanten benaderd worden. In dit blog drie tips hoe je stickers kunt gebruiken bij je huisstijl.

Tip 1 Vergroot je herkenbaarheid met stickers

Als je een product verkoopt wil je dat het duidelijk is dat jij de verkoper bent, omdat dat nieuwe klanten kan opleveren. Dat kun je doen door je bedrijfsnaam, merknaam en/of logo rechtstreeks op het product te drukken. Als dat niet mogelijk is, kun je stickers gebruiken. Ondernemers die dat bijvoorbeeld doen zijn autofabrikanten en fietsenmakers. Op de verkochte auto’s en fietsen staat vanuit de fabriek al het merk, maar de meeste bedrijven willen ook hun eigen zaak promoten. Door stickers te maken die aansluiten bij je huisstijl vergroot je de herkenbaarheid van je bedrijf.

whiskey logo

Tip 2 Gebruik stickers bij veranderingen van je huisstijl

Stel dat je een nieuw logo hebt. Je kunt dan nieuw drukwerk laten maken. Je kunt er echter ook voor kiezen om stickers te laten drukken met het nieuwe logo en deze over het oude logo te plakken. Of dit interessant is, hangt af van de kosten. Heb je nog maar een kleine voorraad briefpapier? Dan ben je met nieuw briefpapier drukken wellicht goedkoper uit. Heb je echter allerlei folders of een catalogus laten maken? Dan kan het voordeliger zijn om stickers te laten maken. Deze oplossing is niet alleen handig bij een wijziging van je huisstijl, maar ook als bijvoorbeeld je contactgegevens veranderd zijn of als je een nieuw rekeningnummer hebt.

Tip 3 Promoot je huisstijl met stickers

Als je een nieuwe huisstijl hebt, wil je dat wellicht duidelijk maken aan je (potentiële) klanten. Dit kun je op meerdere manieren doen. Een daarvan is promotie maken met stickers. Je kunt zelf overal stickers op plakken, maar je kunt ook stickers weggeven aan je klanten. Mensen zijn gek op gratis spullen en een gekregen sticker zullen veel mensen dan ook als cadeautje zien. Heb je een leuke sticker en staan ze achter je merk? Dan is de kans groot dat ze je sticker wel ergens opplakken. Zo wordt er reclame voor je gemaakt zonder dat je daar veel voor hoeft te doen. Overigens zijn dit soort weggeefacties ook leuk als je een nieuw product gaat lanceren of een nieuwe slogan hebt voor je bedrijf of product.

stickers op laptop

Share this post

Comments (1)

  • odpri racun na binance

    Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me.

    april 22, 2024 at 10:01 am

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *